Събитието, което обедини медицински, дентални и естетически специалисти от 29 до 31 май
Международното изложение, което събира медицинския сектор за 58-и път - БУЛМЕДИКА
Изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА 2024 започна

Доброволци показаха алпийски способ за сваляне от височина и транспортиране на пострадали с носилка

Посетителите на Булмедика/Булдентал бяха изненадани от доброволци от Националния екип за работа при бедствия и кризи (НЕРБАК) към БЧК, които показаха алпийски способ за сваляне от височина и транспортиране на пострадали с носилка.

Д-р Никола Николов, от дирекция „Мениджмънт“ към БЧК, обясни какво точно се случи на демонстрацията. „Алпийският подход за транспортиране на носилка се използва от спасителите ни в различни ситуации. Последната спешна случка, която задейства екип на НЕРБАК, бе за пострадал човек в асансьорна шахта. Никой друг, освен екипът ни, не можеше да се справи с такъв вид проблем“, разказа д-р Николов.

Демонстрацията за посетителите на медицинското изложение показа успешното прилагане на перфектен синхрон, от страна на професионално обучения екип. Доброволците се справиха отлично със задачата си и извадиха пострадал човек с алпийски способ. Членовете на НЕРБАК напомниха, че се нуждаят от още доброволци. Всеки е добре дошъл, след като се запознае детайлно с работата им, в сайта на БЧК.

Втората демонстрация на БЧК беше от членовете на младежки Авариен екип (МАЕ) на БМЧК. Те демонстрираха оказване на първа долекарска помощ на пострадали при бедствия.

{os-gal-45}