Хиляди специалисти се стекоха в Интер Експо Център от 29 до 31 май
Събитието, което обедини медицински, дентални и естетически специалисти от 29 до 31 май
Международното изложение, което събира медицинския сектор за 58-и път - БУЛМЕДИКА
Изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА 2024 започна

Събитието, което обедини медицински, дентални и естетически специалисти от 29 до 31 май

Над 180 участници и посетителите от десетки държави се събраха на изложението БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА 2024 в Интер Експо Център

Машини и технологии, иновации, нови подходи, среща с представители на стотици фирми от България и чужбина, възможност за присъствие на поредица от специализирани събития. Всичко това предложи на български и чуждестранните специалисти от 29 до 31 май изминалото вече международно изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА 2024. Форматът превърна отново България във важно място за посещение от компаниите и специалистите в медицинския, денталния, естетическия и дерматологичния сектор. „Издание 2024“ постави и началото на нови мащабни събития, сред които бе първото издание на Форум за женско здраве.

180. Точно толкова бяха изложителите
180. Точно толкова бяха изложителите

Посещавайки Интер Експо Център, на БУЛМЕДИКА присъстващите откриха най-новите медицински технологии и иновации, лабораторно оборудване, ортопедични решения рехабилитация, възстановително лечение и офталмология. БУЛДЕНТАЛ запозна всички специалисти с денталния сектор, спирайки вниманието върху дентално и зъботехническо оборудване, инструменти, консумативи, специализирано обзавеждане за дентални кабинети и клиники, продукти за орална хигиена. А ДЕРМА & EСТЕТИКА затвърди мястото си като ключов бизнес формат за дерматологията и естетичната медицина, на който се представят диагностични и терапевтични апарати и технологии, филъри, продукти за лице и тяло, лазерните технологии и др.

180. Точно толкова бяха изложителите от България, Румъния, Турция, Полша, Словакия, Италия, Франция, Китай, Южна Корея и Пакистан, които разположиха щандовете си в палатите на Интер Експо Център. Те концентрираха вниманието върху 800 регионални и световни бранда. 3D технологиите, машините в различните застъпени сегменти, новостите в имплантологията, софтуерните и роботизирани решения, най-съвременно обзавеждане и биопродуктите, бяха само малка част от демонстрираните иновации. За да се ориентират максимално добре присъстващите, организаторите даваха любопитна информация за иновациите на сайта на изложението – bulmedica.bg.

Цялостната екосистема, създадена от БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА 2024, привлече в Интер Експо Център хиляди специалисти. За това допринесоха неразделните тематики GREEN LINE и ANTI-AGING LIFESTYLE, насочени съответно към хранителните добавки, козметичните съставки и натуралните продукти и Медицинския туризъм.

Ключова е и подкрепата, оказвана от браншовите партньори Български лекарски съюз, Български зъболекарски съюз, Българска асоциация на зъботехниците, Български фармацевтичен съюз, Медицински колеж „Йорданка Филаретова“, Български червен кръст, Национална пациентска организация, Национално сдружение диабет, предиабет и метаболитен синдром.

Три дни на експертни мнения от специалисти

Над 90 лектори излязоха пред публиката по време на десетките съпътстващи събития. Специалисти от страната и чужбина пристигнаха специално за форума и спряха вниманието върху актуалните теми в медицинския, денталния, естетическия и дерматологичния сектор.

Участниците в първото издание на Форум за женско здраве потопиха публиката в експертизата си по темите Профилактика, Диагностика, лечението на различни заболявания, АГ грижата, репродуктивното и пренаталното здраве и др. Форматът организираха Момичетата от града, в партньорство с Интер Експо Център. Авиомедицината, спешната медицина, денталната практика и др. бяха акцент на Презентационния форум на МК „Й. Филаретова”. Специалисти от Сдружение диабет и предиабет поставиха за дискусия диабетните състояния.

Участниците в първото издание на Форум за женско здраве потопиха публиката в експертизата си

Българското здравеопазване по пътя към дигитална Европа беше акцент в ключово събитие на Националната пациентска организация на 31 май. На специалисти предложиха идеи за намаляване на неравенствата и в здравеопазването и осигуряване на достъп, ще се представи ролята на дигитализацията в здравеопазването и ще се разкрият възможностите за оптималното оползотворяване на настоящите ресурси в системата.

В десетките фирмените презентации, курсове и лекции присъстващите разбраха повече за CAD/CAM – практиките, денталните възстановявания и тенденциите в денталната медицина, Basic Life Support, ароматерапията и денталното здраве, хипохлорната технология в медицината, имплантите с имедиантно натоварване в периимплантологията.

Арт-инсталация посреща посетителите на входа на Интер Експо Център

И към всичко това, тук е място да добавим, че присъстващите бяха посрещани още с влизането си от интересна арт инсталация. Неин акцент бяха именно изложенията БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА 2024.

„Ключът към успеха на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА 2024 е в общите усилия, които полагаме с изложителите, браншовите и медийните партньори“, коментират от Интер Експо Център. Как ще бъде надградено следващото издание, което ще събере специалисти от десетки държави? Предстои да разберем, защото скоро екипът на Интер Експо Център ще разкрие датите на провеждане през 2025г.

Над 90 лектори се включват в съпътстващите събития на изложения БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА&EСТЕТИКА

Над 180 изложители представят 800 бранда на водещото изложение на медицинския, денталния и естетичния сектор