БУЛМЕДИКА 2024 обединява над 50 изложители от 28 до 31 май в Интер Експо Център
Събитието, което обедини медицински, дентални и естетически специалисти от 29 до 31 май
Международното изложение, което събира медицинския сектор за 58-и път - БУЛМЕДИКА
Изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА 2024 започна

Международното изложение, което събира медицинския сектор за 58-и път – БУЛМЕДИКА

„От 28 до 31 май производители от България, Турция и Южна Корея са сред изложителите в Интер Експо Център“, информират организаторите

Производители, вносители, представители, дистрибутори и търговци на медицинско оборудване, инструменти, представители на клиники и болнични заведения от страната и чужбина. Всички тях от 29 до 31 май събира 58-ото издание на международното изложение БУЛМЕДИКА в Интер Експо Център.

Българското медицинско изложение с над половинвековна история обединява под покрива си над 50 изложители от няколко държави. „Отбелязваме силна възходяща тенденция по отношение на чуждестранния интерес и заетите изложбени площи“, информират организаторите.

БУЛМЕДИКА 2024 се провежда заедно с БУЛДЕНТАЛ и ДЕРМА & EСТЕТИКА

И допълват, че посетителите на БУЛМЕДИКА освен, че откриват продукти на стотици брандове, високо ценят възможността да се запознаят с възможностите на двете  тематики, които изложението развива – Green Line и ANTI- AGING MEDICINE.

„В изложбените зали ще откриете щандове на български производители, доказали се на световната сцена“, споделят от Интер Експо Център. Осезаемо е участието и на производители от Турция и Южна Корея. За отчетливото южнокорейско присъствие допринасят дейните членове на Асоциацията за насърчаване на Българо-Корейските отношения, която също е сред изложителите на БУЛМЕДИКА 2024.

Иновациите са фокус на БУЛМЕДИКА

В рамките на три дни участниците ще предложат на публиката иновациите в сферата на медицинското, лабораторното и болничното оборудване, обзавеждане, инструменти, консумативи, технологиите в ортопедията, рехабилитацията, офталмологията и др.

Арт-инсталация посреща посетителите на входа на Интер Експо Център
Арт-инсталация посреща посетителите на входа на Интер Експо Център

Ключови за посетителите са и тематиките, които през последните години организаторите развиват в рамките на БУЛМЕДИКА. Това са Green Line и ANTI-AGING MEDICINE.

„Стартирахме Green Line преди три години“, напомнят организаторите. За това време тематиката се наложи с хоризонтите, които разкрива за сегментите на лечебните растения и натуралните продукти за нуждите на медицината и възстановителното лечение.

От друга страна на фокус е ANTI-AGING MEDICINE. Тя обхваща компонентите за запазване на тонуса и поддържане на органите, костите, ставите и кожата: от системите за хранене, прецизиране на работната среда и почивката до специфичната физическа активност.

Съпътстващите събития като незамени елемент на изложението

Безспорно, съществен елемент за успеха на всяко изложение е цялостната съпътстваща програма. Именно тя е високо ценена от присъстващите на БУЛМЕДИКА. През тази година, заедно с паралелните БУЛДЕНТАЛ и ДЕРМА & EСТЕТИКА, изложението предлага програма с участието на над 90 лектори и презентатори. 

Сред събитията е първият Форум за женско здраве. На 31 май, събитието организира екипът на медия Момичетата от града, в партньорство с Интер Експо Център. Програмата в зала Витоша вкючва панелите „Онкология“, „Сексуално и репродуктивно здраве“, „В равновесие“ и „Отвъд границите“.

В зала Родопи присъстващите ще разберат повече за менопаузалния преход и хормоналните терапии, безкръвното решение на разширените вени, бременността, репродуктивното здраве, семейното планиране, грижата за очите и др.

Съпътстващата програма включва десетки събития

Българското здравеопазване по пътя към дигитална Европа ще е акцент в ключово събитие на Националната пациентска организация на 31 май. На него ще бъдат предложени идеи за намаляване на неравенствата и в здравеопазването и осигуряване на достъп, ще се представи ролята на дигитализацията в здравеопазването и ще се разкрият възможностите за оптималното оползотворяване на настоящите ресурси в системата.

Общо 17 теми, засягащи различни медицински направления, ще предложат над 20 експерти на Презентационния форум на Медицинския колеж „Йорданка Филаретова”. Сред акцентите са: ароматерапията, превенцията на травматизма във футбола, авиомедицината и Златният час в спешната медицина, ортодонтските модели, денталната практика, дихателните заболявания, наночастиците, ракът на гърдата, технологиите за кръвна картина и др.

Фондация „Първите три минути“ запознава публиката с с официалния протокол за BLS на Европейския съвет по ресусцитация (ERC). От презентация на Balevski&Kirov ще разберем повече за биопроизводството на билкови екстракти и хранителни добавки от шипки.

За поредна година се включва и Сдружение „Диабет и предиабет и метаболитен синдром“. Двата панела на събитието засягат психологическата работа и добрият гликиран хемоглобин.

Вратите на изложение БУЛМЕДИКА и паралелните БУЛДЕНТАЛ и ДЕРМА & EСТЕТИКА са отворени за посетители от 09.30 до 18.00 ч. Билетите са достъпни на iec.urboapp.com и на касите на Интер Експо Център.

Изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА 2024 започна

Над 180 изложители представят 800 бранда на водещото изложение на медицинския, денталния и естетичния сектор

Форум за женско здраве събира над 20 специалисти на 31 май