Продукти за здраве и красота от природата
Форум за женско здраве събира над 20 специалисти на 31 май
Обзавеждане на медицински центрове от водещи световни фирми

XP-endo® Shaper – най-новият 3D инструмент на FKG, представен от КРИС 95

Сред продуктите, които КРИС 95 представя на тазгодишното издание на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ, е XP-endo® Shaper. Създаден от FKG Swiss Endo, той е най-новото попълнение от групата на 3D инструментите.

Иновативният инструмент радикално променя ендодонтското лечение. Редуцира броя на използваните машинни инструменти до един. XP-endo Shaper е резултат от комбинирането на двете революционни технологии – MaxWire® и Booster Tip®. Резултатът е една пила, която има способността да започне оформянето от ISO 15 и да достигне до диаметър ISO 30, но също така и да увеличи тейпъра от .01 до най-малко .04. Така се постига финално оформяне на канала от минимум 30/.04 и при това само с един инструмент.

Безжичен ендомотор с LED светлина

Endo A Class LED е безжичен ендомотор с LED светлина, подходящ за работа с ротационни и реципрочни инструменти. Продуктът на Saeyang притежава ергономичен дизайн на ръкохватката, собствена LED светлина, LCD дисплей и безконтактно зареждане на Li-Ion батерията. Всичко това е комбинирано с възможността за запаметяване на програми, с различна скорост и торк, посока на ротация/осцилация, Auto Stop Reverse и звуков индикатор. Това превръща Endo A Class LED в желан избор на ендодонтистите по света.

Cavity Access Kit

Cavity Access Kit е комплектт от специално подбрани борери за препариране на ендодонтски кавитет. Комплектът, произведен от FKG Swiss Endo, съдържа 5 бр. висококачествени борери, швейцарско производство, със скорост на ротация 60 000 – 120 000 об./мин., кръгъл диамантен борер 016, с дълго рамо, осигурява първоначално оформяне на кавитета, и кръгъл карбиден борер 012, предвиден за достъп през метални конструкции. Освен това съдържа и цилиндричен карбиден борер 012, който премахва амалгамени и метални възстановявания и два конични диам. борера 012 и 017, с неактивни  върхове и маркери за дълбочина, които оформят окончателно стените на пулпната камера.

Продуктите, които компания КРИС 95 предлага, ще откриете в изложбена зала 3 , щанд B 6.