Отпечатъчен материал C силикон - Silaxil box - Lascod - Италия
Събитието, което обедини медицински, дентални и естетически специалисти от 29 до 31 май
Международното изложение, което събира медицинския сектор за 58-и път - БУЛМЕДИКА
Изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА 2024 започна

Всичко за денталните медици на едно място  

Разнородни продутки ще представи DENTACOM на БУЛДЕНТАЛ 2024 в Интер Експо Център от 29 до 31 май

Утре е денят в който БУЛДЕНТАЛ 2024 отваря врати. DENTACOM ще представи на посетителите разнообразие от продукти за денталните медици като дезинфектанти, отпечатъчни материали, дигитален микроскоп и още доста интересни неща в бранша. Залата в която е позиционирана е 3, щанд С3.

DENTACOM предимно се занимава с дистрибуция на миофункционални апарати MRC, импланти TBR, Дентални Юнити Nеоdent и Gnatus, фантомни глави, модели и  зъби Frasaco, алайнери Cristaline Alligners.

1 .Шприца Озон гел, 2 мл. – Ozosan Gel – Bioactiva – Италия

Чист, 100% натурален Озон в шприца от 2 мл. в стабилизирано слънчогледово масло.

Приложение: орална хигиена, периодонтити, имплантология, орална хирургия, ендодонтия.

Действие: антимикробиално, антибактерицидно, фунгицидно, биостимулатор.

2.Дезинфектант за отпечатъци Prosept Impressions S – 1 л. – Hygiene360 – Швейцария

PROSEPT® Impression S е спрей дезинфектант за бърза дезинфекция на зъбни отпечатъци и вани за отпечатъци.

Благодарение на широкия си ефективен спектър и краткото време за контакт, PROSEPT® Impression S предлага висока ефикасност,като същевременно поддържа стабилност на размерите на отпечатъците.

Тъй като PROSEPT® Impression S не съдържа никакви алдехиди, върху третирания материал няма да настъпи обезцветяване или фиксиране на кръв и протеин.

PROSEPT® Impression S е подходящ за алгинат, полиетер, полисулфид, A-силикон и C-силикон и е приятно ароматизиран.

3.Дезинфектант за дребен инструментариум Prosept Burs 1 л. – Hygiene360 – Швейцария

PROSEPT® Burs е готов за употреба дезинфекционен разтвор за ротационни дентални и хирургически инструменти като диамантени борери, карбидни борери, полиращи инструменти и инструменти, изработени от неръждаема стомана, волфрамов карбид, диамантени зърна, керамика, полимер и силикон. Формулата без фенол и алдехид съдържа инхибитори на корозията, които значително удължават живота на инструментите.

Три солидни предимства, които ще ви убедят да използвате PROSEPT® Burs.

Напълно вируциден в рамките на 30 секунди; Мощен почистващ препарат;

Икономичен за използване.

4.Дезинфектант за едър инструментариум Prosept Fortis 1 л. – Hygiene 360 – Швейцария

PROSEPT® Fortis е мощен концентрат за дезинфекция и почистване на медицински инструменти чрез ръчна повторна обработка.За ръчна дезинфекция и почистване на медицински и стоматологични инструменти, изработени от неръждаема стомана, волфрамов карбид, диамантен песъчинки, титан, силициев карбид и силикон. Подходящ и за чувствителни към алкохол ротационни инструменти. PROSEPT® Fortis не съдържа алдехиди, феноли и хлор. Пет солидни предимства: Мощен почистващ препарат, Съдържа ефективни инхибитори на корозията, Без обезцветяване или фиксиране на кръвта, Подходящ за използване в ултразвукови почистващи устройства, напълно вирусоциден.

5.Дезинфектант за повърхности Prosept Spray – 1 л. – Hygiene360 – Швейцария

PROSEPT® Spray е готов за употреба за дезинфекция и почистване на неинвазивни медицински устройства като маси за прегледи, апарати за стоматологично лечение и медицински уреди. Благодарение на доказаната във времето комбинация от етанол и 1-пропанол, PROSEPT® Spray предлага широк ефективен спектър и много кратко време за контакт. Ниското съдържание на летливи органични съединения (VOC) от по-малко от 50% предотвратява напукването на дезинфекцираните повърхности и намалява проблемите с кожата и дишането, характерни за дезинфектанти, съдържащи висок процент алкохол. PROSEPT® Spray е ароматизиран с приятен аромат на лимон.

6.Кърпи за дезинфекция PROSEPT® Value Wipes – Hygiene360 – Швейцария – 250 бр.

PROSEPT® Value Wipes са икономични дезинфекционни кърпички, изработени от устойчива на разкъсване тъкан.

PROSEPT® Value Wipes са напълно подходящи за бърза и лесна дезинфекция и почистване на повърхности на медицински устройства като маси за прегледи, зъболекарски апарати, медицински уреди и неинвазивни инструменти. Внимателно балансираната формула на основата на алкохоли предлага широк ефективен спектър и кратки контактни времена дори при наличие на високо органично замърсяване като кръв или слюнка.

7.Отпечатъчен материал C силикон – Silaxil box – Lascod – Италия

Silaxil box – кондензационни силикони (тип С), с най-висока степен на точност при възпроизвеждане на детайли, подходящи за всички техники за снемане на отпечатъци.

Лилавият цвят на Silaxil Lightbody и зеленият цвят на Silaxil Putty позволяват да се провери перфектната хомогенност на смесването между базовата паста и катализатора, като впоследствие създава отличен хроматичен контраст между първия и втория отпечатък.

8.Отпечатъчен материал A силикон – PERFIT Putty/Hand-Mix (Type 0)

PERFIT Putty-Normal Set е винилполисилоксанов отпечатъчен материал с висок вискозитет, със забележителна якост на разкъсване, точност на размерите и отлична устойчивост на деформация, доказано е, че е чудесен избор за материал за отпечатък.

Индикация: Корони, мостове, инлеи, онлеи, импланти и ортодонтски отпечатък.

Препоръчва се да се използва двуетапна техника за отпечатване заедно с PERFIT Light Body.

Предимства: Висока хидрофилност за прецизни и надеждни отпечатъци. Висока якост на разкъсване и якост на опън. Отличната стабилност на линейните размери помага да се поддържа точността на отпечатъка до 4 седмици. Добра биосъвместимост, безопасен за употреба от пациентите.

9.Отпечатъчен материал – Коректура – Perfit – Light Body (Type 3)

PERFIT Light Body-Normal Set е винил полисилоксанов отпечатъчен материал с нисък вискозитет с оптимизирана тиксотропия и хидрофилни свойства, което осигурява висока точност на отпечатъците. Доказано е, че е чудесен избор за промивен материал.Индикация: Корони, мостове, инлеи, онлеи, импланти и ортодонтски отпечатък.

Препоръчва се да се използва двуетапна техника за отпечатване заедно с PERFIT Putty.

Предимства: Висока хидрофилност за прецизни и надеждни отпечатъци. Висока якост на разкъсване и якост на опън. Отличната стабилност на линейните размери помага да се поддържа точността на отпечатъка до 4 седмици. Добра биосъвместимост, безопасен за употреба от пациентите.

10.Отпечатъчен материал – Коректура – Perfit – Regular Body (Type 2) – Прозрачен

PERFIT Regular Body-Transparant е допълнителният силикон, препоръчван за изграждане на матрици с висока прозрачност, който позволява разрешаването на множество несъвършенства. Спестява време за клинична операция и има отлични естетични резултати.

Предимства: Изключителна прозрачност: Гарантирайте перфектната фотополимеризация на композита, използван за възстановяването. Идеална твърдост: Уверете се, че оригиналната форма остава непроменена и препозиционирайте без деформации. Високи естетични резултати: Помагат за постигане на отлични естетични резултати и опростяват клиничните процедури.

11.Отпечатъчен материал – Коректура – Perfit – Heavy Body (Type 1)

PERFIT Heavy Body е VPS материал с висок вискозитет, който предлага предварителен отпечатък с отлични характеристики на резба. Усъвършенстваните тиксотропни характеристики го правят идеален инструмент за отпечатване, особено за имплантолог. В комбинация с Light Body може да предложи високо прецизен отпечатък, за да отговори на всички клинични изисквания.

Индикация: Точен отпечатък за корони, мостове, инлеи, онлеи. Двустепенна техника с Light Body за отпечатване на импланта.

Предимства: Висока хидрофилност за прецизни и надеждни отпечатъци.Висока якост на разкъсване и якост на опън. Отличната стабилност на линейните размери помага да се поддържа точността на отпечатъка до 4 седмици. Добра биосъвместимост, безопасен за употреба от пациентите.

12.Материал за регистрация на захапка Perfit – A-silicone

С висока твърдост Shore A и достатъчна гъвкавост за лесно подрязване и рязане, PERFIT Bite Registration осигурява твърда, стабилна и точна оклузална връзка.

Индикация: Точна оклузална регистрация.

Предимства: Точен запис на захапка с висока твърдост. Висока твърдост и лесно подрязване. Отлична стабилност на размерите. Различните времена на настройка отговарят на различни клинични нужди.

13.Композит фото-нано хибрид – RestorePlus – PerfectionPlus – шприца 4 гр. – Англия

Светлинно полимеризиращ, нано-хибриден директен естетичен универсален възстановителен композит. Нанохибридният композит RestorePLUS е разработен, за да осигури отлична естетика, висока способност за полиране и надеждно съответствие на цвета. Може да се използва при: Директни възстановявания, които изискват оптимална естетика и биосъвместимост; Директни козметични модификации на зъбите; Кавитети от клас III, IV и V; Възстановяване на цервикална ерозия и коренов кариес; Кавитети от клас I и селективни кавитети от клас II; Възстановяване на счупени инцизални ръбове; Ламинирани фасети; Основно изграждане. Възстановяващ материал за запълване с най-висока ефективност за полимеризационно свиване по обем и дава отлични резултати за стрес при свиване.

14.Временна заплънка – PerfectionPlus -FlexiTemp PLUS – фотополимерна – шприца 4 гр. – Англия

Бързо втвърдяване на светлина с лесна за работа консистенция. Превъзходна здравина и адхезия. Подходящ за всички временни пломби и лесен за премахване.

Червен цвят за по-добра видимост.

15.Попивателна подложка за уста – Perfection Plus – 50 броя – различни размери

Изключително абсорбиране на слюнката, оставайки стабилно на място по време на процедурата.

Предлага се в малък или голям размер. Опаковка от 50 подложки.

16.Композит Bulk – PerfectionPlus – компюли 0.25 гр.

Изключителните характеристики на работа осигуряват лесно поставяне с отлични естетически резултати.

Превъзходна якост на натиск и ниско свиване при полимеризация, по-малко напрежение върху връзката.

Нелепкава консистенция, позволяваща едноетапно запълване на кавитета без преливане.

Предлага се в капсули от 0,25 гр. в цветове A1, A2.

17.Дигитален микроскоп FreeVision JD Optics – Германия

FreeVision e дигитален микроскоп от последно поколение. Забравете неудобните позиции и постоянната настройка на фокуса при работа с дентален микроскоп. Представете си работа без окулари и автоматичен фокус в всяка една позиция. FreeVision дава възможност за работа в перфектната за Вас позиция и несравнима документация в 4К видео и снимки.  Системата на FreeVision дава възможност за първото по вида си реално 3D визуализиране. Цялостна революция в ергономиката, практичността и визуализацията на работата Ви.  Посетете ДЕНТАКОН щанд 3/С3 за повече информация!

Внос и

Представени компании

FGM

DENTSPLY SIRONA

TBR

PREVEST DENPRO

POLDENT

MRC

CHIROMEGA

ANGELUS

ALPHA DENT

Над 90 лектори се включват в съпътстващите събития на изложения БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА&EСТЕТИКА

Утре стартира изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА 2024