3D технологиите са неразделен елемент от съвременната дентална практика и медицината
Билкови екстракти в шипково масло от Тревнеския балкан  
Откриваме повече за iPhysio профил дизайнер и имплант I-Bone в зала 3, щанд D4

Специалисти разкриват решения за меките тъкани и костта при парадонтални заболявания

 

Основни техники за мекотъканна и костна регенерация, в парадонталната и имплантната хирургия, демонстрира  унгарският специалист д-р Давид Ботонд Хангяси, по време на своя лекция. в рамките на първия ден – 15 май на тазгодишното международно изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА.

В първата част на своето изложение, лекторът представи пред събралите се посетители в зала „Вихрен“ на Интер Експо Център, различни примери от своята практика, както и решение за спрявяне с тях. Сред поставените въпроси бе какви действия трябва да се предприемат в случай на липса на меки тъкани и как те могат да се възстановят. Показани бяха начини за справяне с този проблем, които вече са се доказали, както и редица алтернативни техники. 

Втората част от лекцията, организирана от Ultradental Ltd, бе посветена на костната регенерация.  Д-р Хангяси предостави своите напътствия за това как трябва да се процедира при постекстракционни алвеоли и места с дефекти, с цел ограничаване на дефекти с ксенографти или синтетични костовъзстановителни материали. Той се спря, както на случаи с по-голяма костна липса, така и на по-малки изключения.

Унгарският специалист обърна внимание и на мукогингивалната терапия. Той сподели своите впечатления от новите биоматериали и предостави съвети за употреба.  В рамките на лекцията, озаглавена „Регенерация  в пародонталната  и имплантатна  хирургия“,  бяха показани и различни методи за увеличаване на гингивалният обем и количеството кератинизирана гингива около имплантати, с фокус върху правилният дизайн на ламбото и избора на подходящ мекотъканен материал, с цел постигане на предвидими резултати.

Още интересни лекции и практически обучения, част от богатата съпътстваща програма, Ви очакват в Интер Експо Център, на тазгодишното издание БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА&ЕСТЕТИКА.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>