3D технологиите са неразделен елемент от съвременната дентална практика и медицината
Билкови екстракти в шипково масло от Тревнеския балкан  
Откриваме повече за iPhysio профил дизайнер и имплант I-Bone в зала 3, щанд D4

Полезните съвети за керамични фасети и онлеи на – Булмедика/Булдентал 2017

Интересната съпътстваща програма на Булмедика/Булдентал продължава и през втория ден на специализираното международно изложение за медицина и дентална медицина. В рамките на научната конференция „2nd Dental Tribune Conference @ Buldental“, специалистите получиха ценна информация и съвети в областта на керамичните фасети и онлеи, по време на лекцията „Керамични фасети и онлеи. Как развитието на материалите и техниките промени съвременната протетика?“.

„Проблемът с фасетите би се появил тогава, когато нямаме емайл“, поясни лекторът д-р Ставрос Пеленакис от Гърция. Липсата на емайл може да възпрепятства използването на керамичните фасети. „Но ако имаме такъв, можем ги използваме“, съветва лекторът, който даде примери от личния си професионален опит.

Ставрос Пеленакис наблегна на CAD/CAM – системите, към които професионалистите все повече се ориентират, при дейностите по възстановяване. Той даде и полезни съвети по въпроса „Как да разберем колко емайл има върху зъба?“, както и по редица други проблеми, засягащи професионалистите и дейността им.

Научната конференция „2nd Dental Tribune Conference @ Buldental“ се провежда по време на цялото изложение Булмедика/Булдентал 2017, от 17 до 19 май. Лекциите в четвъртък продължават с разглеждане на темите, свързани с идеите, предизвикателствата и съвременните практики във възстановителното лечение, интердисциплинарните предизвикателства в естетичната зона и управление на клиниката в трудни периоди.