БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА е изложение с близо 60-годишна история
Събитието, което обедини медицински, дентални и естетически специалисти от 29 до 31 май
Международното изложение, което събира медицинския сектор за 58-и път - БУЛМЕДИКА
Изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА 2024 започна

От 29 май медицинският, денталният и естетичният сектор отправят поглед към БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА 2024

В рамките на три дни водещият формат с близо 60-годишна история отново събира стотици представители на бизнеса и хиляди специалисти в Интер Експо Център

В годишния си календар всеки специалист и представител на бизнеса от медицинския, денталния и естетичния сектор, отбелязва събитията, на които трябва да присъства. Безспорно сред най-важните от тях са изложенията БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА. През тази година те ще изпълнят изложбените зали на Интер Експо Център от 29 до 31 май и ще превърнат София във възлова точка за сектора в България и Източна Европа.

„Последното издание събра 180 изложители и над 800 бранда. Участието на фирми  от България, Румъния, Турция, Словения, Словакия, Унгария, Италия, Франция, Испания, Китай и Република Корея затвърди ключовото значение на изложението за България, Балканите и Източна Европа“, коментира екипът на Интер Експо Център – организатор на изложението с близо 60-годишна традиция. Очакванията са, че водещият формат за медицина, дентална медицина и естетиката,  провеждащ се за 58-ми път, ще провокира още по-голям международен интерес.

Перспективите през месец май

Изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА дава възможност за досег с всеки сегмент на медицината, денталната медицина, дерматологията и естетиката в разпределените по по зони на изложбените зали. Форматът събира в Интер Експо Център производители, вносители, представители, дистрибутори и търговци на медицинско, дентално, дерматологично и естетично оборудване, обзавеждане, апаратура, инструменти, материали и консумативи. Ключова е ролята на подкрепата на съсловните и академични организации – Български лекарски съюз, Български зъболекарски съюз, Българска асоциация на зъботехниците, Български фармацевтичен съюз, Медицински колеж „Йорданка Филаретова“, Български червен кръст, Национална пациентска организация, Национално сдружение диабет, предиабет и метаболитен синдром.

На БУЛМЕДИКА се представя най-новото при медицинските технологии и иновации, лабораторното оборудване, решенията за ортопедията, рехабилитация, възстановителното лечение и офталмологията. БУЛДЕНТАЛ дава възможност за запознаване с целия дентален сектор. Присъстващите откриват дентално и зъботехническо оборудване, инструменти, консумативи, специализирано обзавеждане за дентални кабинети и клиники, продукти за орална хигиена. ДЕРМА & EСТЕТИКА за 6-и път среща публиката с новостите в дерматологията и естетичната медицина. Диагностични и терапевтични апарати и технологии, филъри, продукти за лице и тяло, лазерните технологии – всичко това ще открием в изложбените зали.

Силата на природата и активния начин на живот

Съществен фактор за здравето са природосъобразният и активен начин на живот. Това доказаха тематиките GREEN LINE и ANTI-AGING LIFESTYLE, които през последните години се превърнаха в неразривна част от БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА. GREEN LINE ще се проведе за трети път и ще привлече интереса с концепцията си да обединява хранителните, козметични и терапевтични продукти под един покрив. Тематиката е платформа за производители и дистрибутори на хранителни добавки, козметични съставки, натурални оцветители, консерванти, пигменти, бази на козметиката, растителни протеини, билки и суперхрани.

„Силен интерес предизвиква ANTI-AGING LIFESTYLE„ отбелязват организаторите. Тематиката акцентира върху технологиите и научните достижения за постигане на здраво тяло чрез качествен начин на живот и създава платформа за представяне на лечебни хранителни режими, системи за подобряване на качеството на въздуха, водата, съня както и върху активния начин на живот.

Събитията – този така важен елемент от изложението

„БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА е изложение, изградено от няколко съставни части. Една от основните е съпътстващата програма“, споделят организаторите. И уточняват, че причината за това е, че поредицата от конференции, дискусии и презентации създават условия за предаване на know-how, усвояване на знания и перспективи за развитие. 

“Форум за женско здраве” ще се проведе на 31 май

На 31 май „Момичетата от града“, в партньорство с Интер Експо Център, поставят акцент върху профилактиката, диагностиката и лечението на различни заболявания. “Форум за женско здраве” ще събере в залите Витоша и Родопи десетки специалисти в областта на профилактиката и лечението на женските заболявания, АГ грижата, репродуктивното и пренаталното здраве, менопаузата и хормоналния баланс, гастроентерологията, онкологията и др. Публиката ще бъде фокусирана върху здравословния начин на живот и холистичния подход към него, храненето като здраве, физическата активност, менталното, психологическото, сексуалното здраве и др.

Общо 16 теми през тази година ще засегне Презентационният форум, организиран от Медицинския. колеж „Й. Филаретова” – София. Сред акцентите на десетките лектори ще бъдат авиомедицината и Златният час в спешната медицина, ортодонтските модели, денталната практика, дихателните заболявания, наночастиците, ракът на гърдата.

Паралелно с това Сдружение диабет и предиабет ще фокусира публиката върху добрия гликиран хемоглобин и психологическа работа с хора с диабет и метаболитни заболявания. С щанд се включва и Националната пациетска организация също ще участва. Продължава да се развива и партньорството между здравната платформа CredoWeb и Интер Експо Център.

Поливалентността на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА, която обединява трибуна за представяне на иновации, платформа за развитие на бизнеса и пространство за самоусъвършенстване, превръщат това събитие в изключително ценно за специалистите и бизнеса. Затова форматът ангажира вниманието на изложители и посетители от България и чужбина, които могат да открият възможностите за посещение и участие на www.bulmedica.bg.

3D технологиите – тази така важна съставна част от лекарската практика