Международното изложение, което събира медицинския сектор за 58-и път - БУЛМЕДИКА
Изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА 2024 започна
Всичко за денталните медици на едно място  

Октомври е – да се погрижим за здравето си

Отправната точка ни дава съпътстващата програма на специализирано изложение от 7 до 9 октомври

Октомври обикновенно е месецът, в който се сещаме да се погрижим за здравето си и предприемаме стъпки за към превенция. В условията на COVID-19 въпросът е по-актуален отвсякога. И логично – превенцията ще бъде център на дискусия в много събития, които предстоят за здравния сектор в началото на октомври. Те ще бъдат част от съпътстващата програма на специализираното изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА в Интер Експо Център от 7 до 9 октомври.

„Не отлагай лечението си“ е надсловът, под който на 8 октомври ще се проведе събитие на живо, в което знакови български медици ще представят гледната си точка заболяванията в периода на пандемия. „Не отлагай лечението си“ се организира от най-голямата здравна платформа в България CredoWeb, в партньорство с Български лекарски съюз, и Интер Експо Център. „Всички необходими здравни мерки, предвидени от властите в условията на ситуация с COVID-19, ще бъдат предприети“, коментират организаторите на изложението. Интересен факт е, че именно с форума, посветен на медицината и денталния сектор, се рестартира изложбената индустрия у нас за 2020г.

Лекарят и неговата мисия

В специално обособената семинарна зала на ще се съберат специалисти по Кардиология, Ендокринология, Гастроентерология, Дерматология, Урология, Пулмология, АГ и инвитро. Специалистите ще разкажат как страхът, стресът и усложнената комуникация с лечебните заведения са повлияли на сърдечно-съдовите заболявания, защо диабетиците са по-застрашени и какви мерки да вземат, промените в урологичната патология и кожните заболявания през последните месеци. Особено място ще бъде отделено на бъдещите майки. Основен е и акцентът върху зъболечението.

Сред лекторите ще бъдат водещи имена, сред които: проф. Иво Петров (Кардиология), д-р Александър Симидчиев (Пулмология), акад. проф. Ивона Даскалова (Ендокринология), проф. Борислав Владимиров (Гастроентерология), д-р Емира Павлова (Дерматология), проф. Таня Тимева (АГ и репродуктивна медицина), д-р Живко Сиромахов (Урология). Зъболекарската гилдия ще бъде представена от д-р Николай Шарков, председател на Българския зъболекарски съюз. Лекторите ще спрат вниманието ни върху мисията на лекаря и подкрепата, която оказва той на пациента в критични моменти.

Превенция срещу диабета и устройства, спасяващи живот

Пътувайки със самолет, може би сте забелязали, че на повечето летища по света на определени места са разположени компактни кутии в оранжев или зелен цвят. Всъщност това са външни автоматични дефибрилатори. Устройствата, които могат да спасят човешки живот, ще бъдат демонстрирани на живо от Българския червен кръст. Ще разберем как работи устройството и как да го използваме.

На дневен ред ще бъде и превенцията срещу диабета. Национално сдружение Диабет ще представи онлайн и офлайн програма с групи за взаимопомощ “Отслабвай смело”. С тях ще работи екип от ендокринолозите и психолозите д-р Златина Рункова, д-р Ангелина Михайлова, Емо Крумов и Даниел Троев. Ива Лазарова ще представи практиката „Здраве чрез танц“.

За първи път у нас ще бъдат представени  сензори за кръвна захар. Демонстрирани ще бъдат глюкомери с телемедицина, а от сдружението обещават да инсталират приложенията им и да покажат как се изпращат емпирични и анализирани данни на лекаря по телефона. Всеки желаещ ще може да измери нивото на кръвната си захар, кръвното налягане, както и риска за предсърдно мъждене.

Към професионалистите е насочен интензивният курс по ендодонтско лечение в четири нива. На 8-и октомври присъстващите ще се потопят в темата за нехирургичното лечение на коренови канали. Водещи на практико-демонстрационна част ще бъдат д-р Анатоли Атанасов и д-р Милен Димитров. 9-и октомври е отреден на триизмерната обтурация на коренови канали.

Паралелно с всичко дотук, в залите на Интер Експо Център ще можем да присъстваме на много фирмени презентации и демонстрации. Мегамед ще представи уреди, гарантиращи хигиената във здравните заведения. Сред иновативните предложения са машини за обуване на калцуни с термосвиваемо фолио и консумативи за стерилизация. Вибро Фит ще ни направи свидетели на уреди за вибро фитнес и терапия.

Като част от изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА, съпътсващите събития ще се проведат съобразно всички необходими здравни мерки, предвидени от властите, коментират организаторите. Изложението е първото, което се възползва от новата платформа на Интер Експо Център за мащабни събития. Какво още ни очаква, можем да открием на bulmedica.bg.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>