Събитието, което обедини медицински, дентални и естетически специалисти от 29 до 31 май
Международното изложение, което събира медицинския сектор за 58-и път - БУЛМЕДИКА
Изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА 2024 започна

Международното изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ отваря врати

От 16 до 18 май, Интер Експо Център се превръща в средище на медицинския и дентален сектор в България

Броени часове ни делят от откриването на едно от най-значимите събития в областта на медицината. Международното изложение Булмедика/Булдентал ще се проведе в Интер Експо Център и ще отвори вратите си за посетители на 16 май в 9.30 часа. В рамките на 3 дни ще могат да бъдат разгледани продуктите на над 200 фирми от 20 държави, както и над 250 от последните иновации в медицинския и денталния бранш. 52-рото издание на събитието ще бъде обогатено и с интригуваща съпътстваща програма, която включва демонстрации, лекции, семинари, практически курсове, презентации и др.

Taзгодишното издание на Булмедика/Булдентал ще представи широк спектър от продукти в областта на медицината. В изложбените зали ще видим новости от света на гинекологията и кардиологията, сред които портативни ултразвукови системи и ново поколение ехографи, а при физиотерапията – мобилен ултразвук, апарат за електротерапия с ниско и средночестотни токове. Сред продуктите за диагностика ще бъдат апарати за измерване на глезен-брахиален индекс, платформа за бърза диагностика. При естетичната медицина специалистите ще открият уреди за решаване на проблемите с несъвършената кожа и системи за перманентна лазерна епилация, антиейджинг стратегии за праксиса. Ще бъде представена специална уеб платформа със софтуер за управление на предлаганите от медицинските кабинети услуги, ортопедични обувки и стелки, изработени по индивидуален модел. Изложителите ще предложат и новости за лекарския кабинет – стерилизация с пара и опаковане, принтери, използващи се за ортопантомографи и рентгени, метални гардероби и шкафове, увеличителни очила за хирурзи, медицинско облекло. В сферата на алтернативната медицина посетителите ще открият кислородна терапия, система за светлинна терапия, витамини и хранителни добавки и други.

Фирмите изложители в сферата на денталната медицина ще предложат разнообразие от предложения за зъболечение. За нуждите на ендодонтията, специалистите ще открият безжични ендодонтски мотори и такива, с вграден апекс локатор и светлина, пили за машинно обработване на коренови канали, пили с контролирана памет от термично закален никел-титан и други. Сред продуктите за ортодонтията ще бъдат двойните никел-титаниеви пръстени, а за естетичната медицина ще бъдат предложени разнообразни композити.

Изложителите ще представят богат списък от продукти за имплантологията, която е сред акцентите през тази година. На щандовете ще се предлагат дентални импланти и имплантни системи, пиезокерамични апарати, технологии за поставяне на импланти, порьозни и обемно стабилизирани колагенови матрици за възстановяване на меките тъкани и други. В сектора за орално здраве посетителите ще открият продукти за приложение при възпаление на устната лигавица, рани и афти и такива за възстановяване на тъканите и заздравяване на раните, след поставяне на импланти, вадене на зъб, а за оралната хигиена – богата гама от предложения.

В сферата на зъботехниката, изложителите ще представят новости от областите на софтуера за дентален дизайн, цифрови решения за проектиране на моделно ляти протези, оборудване за зъботехника, 3D принтери за хром-кобалт и апарати за автоматично смесване. Сред продуктите за денталния кабинет ще бъдат представени идеи за обзавеждане на работното място, по индивидуален проект, предложения за съоръжения и други, а в сферата на денталното оборудване и техника – стоматологични столове, микромотори, дентални юнити, дентални микроскопи, апарати за панорамна снимка в дълбочина, компресори, сухи аспирационни системи и системи за пречистване на водата, въздушно-водни сепаратори. 3D принтиране, интраорални скенери, зъботехнически скенери, лазерни технологии в зъболечението и рентгени ще предложат фирмите за нуждите на денталната рентгенография и образната диагностика.

Пълен списък и подробности за всички изложители и техните продукти може да разгледате предварително тук.

Освен богата изложбена програма, Булмедика/Булдентал ще представи и полезна серия от съпътстващи събития, които ще се проведат от 16 до 18 май. Социално значимата програма на изложбата включва поредица от скринингови акции за измерване на кръвна захар, холестерол и кръвно налягане, както и измерване на нивото на кислород в артериалната кръв, скринингова акция за заболявания на щитовидната жлеза и др. Лекции на тема „Митове и факти за метаболизма. Как да подобрим скоростта на метаболизма?’‘, „Съвременни методи за диагностика и терапия в онкологията“, както и редица други  демонстрации и презентации, свързани с актуални теми от света на медицината, ще бъдат част от съпътстващата програма. Цялата програма може да разгледате тук.

Булмедика/Булдентал 2018 ви очаква от 16 до 18 май, всеки ден от 9:30 до 18:00 часа.

За повече информация може да посетите: http://bulmedica.bg