Международното изложение, което събира медицинския сектор за 58-и път - БУЛМЕДИКА
Изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА 2024 започна
Всичко за денталните медици на едно място  

„Лекарят, който ме вдъхновява“ – на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА&ЕСТЕТИКА 2019

Многобройните специалисти, посетители на събитието, изпълниха зала „Родопи“ в Интер Експо Център

Последният ден от международното изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА&ЕСТЕТИКА 2019 е повече от вълнуващ, защото, в рамките на съпътстващата програма на форума, се провежда събитието „Лекарят, който ме вдъхновява“. Многобройните специалисти, посетители на изложението, изпълниха зала „Родопи“ в Интер Експо Център за събитието, което е кулминацията на едноименната онлайн кампания, в която лекари номинират свои достойни колеги и гласуват за тях, в най-голямата здравна платформа CREDOWEB. „Лекарят, който ме вдъхновява“ е обвързано с благотворителната кауза „Лекари подкрепят лекари“. Вдъхновяващи речи, свързани с идеята за утвърждаване на достойнството и солидарността на медицинската гилдия, произнасят проф. Иво Петров, д-р Емануил Найденов, доц. Николай Янев, проф. Филип Куманов, д-р Антоанета Томова, д-р Петя Чавеева, доц. Атанас Кацаров.

„Мисията ни е да създадем професионална среда за обществото на специалистите“, каза по време на откриването д-р Мирослав Ненков. За да илюстрира важността на вдъхновението, той представи вафлена чаша за кафе, която след консумацията на ароматната напитка може да бъде изядена. „Всъщност този прекрасен продукт е създаден от две български момчета“, подчерта той.

В кратко и емоционално слово, председателят на Българския лекарски съюз, д-р Иван Маджаров, разказа своята професионална история, подчертавайки ролята на менторите, които вдъхновяват. „Добрият лекар трябва да може да предаде своите познания“, категоричен бе той. Прочетено бе и слово, по повод събитието „Лекарят, който ме вдъхновява“, изпратено от министъра на здравеопазването, Кирил Ананиев.

Отличията

Отличени бяха шестима професионалисти. Първото място в сектор „неврология“, гласувалите бяха отредили на проф. Мария Манова. Призът в „урология“ бе присъден на доц. Николай Колев, въвел роботизираната система „Да Винчи“. За труда си в сектор „онкология“, гласувалите определиха първо място на д-р Красимир Койнов. Той подчерта, че през последните години се отчитат значителни резултати при онкологичните заболявания. „Благодаря на CREDOWEB за организирането на събития, като това“, каза при награждаването си проф. Иво Петров, който получи отличие в сектор „кардиология“. В „гастроентерология“ , отличен бе д-р Петко Карагьозов. За приноса си в „акушер-гинекологията“, гласувалите бяха определили първо място на д-р Светлозар Стойков. През следващите месеци предстои да бъдат отличени и професионалистите в направленията „педиатрия“, „ревматология“, „ендокринология“ и „хирургия“.

БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА&ЕСТЕТИКА 2019 продължава през целия 17 май. Вратите са отворени за посетители до 18.00 часа.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>