Скринингови изследвания на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ 2019

Консултации със специалист и провеждане на серия от скринингови изследвания ще осигурят от Национално сдружение Диабет, предиабет и метаболитен синдром по време на международното изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ 2019 от 15 до 17 май в Интер Експо Център.

И през трите дни на изложбата на щанда на сдружението в зала 1 ще се провеждат индивидуални консултации с ендокринолог при наднормено тегло и затлъстяване, като ще има възможност за определяне на хранителни режими (16 май) и

съвети за индивидуална спортна програма и за подходящи хранителни добавки (16-17 май). Посетителите ще могат да се включат и в работилничка по здраве и интуитивно рисуване – приложни и изящни изкуства в първия ден на изложението – 15 май.

Акцент на дейностите на щанда на сдружението през 2019 г ще бъде затлъстяване и диабет - физическа активност, хранителни режими и медикаментозно лечение (медикаментозна ефективна терапия за затлъстяване е налична вече и в България от няколко месеца и ще бъде представена от ендокринолозите).

Освен срещи със специалисти, от сдружението ще подсигурят и редица изследвания, сред които измерване на кръвна захар, кръвно налягане, процент общи и коремни мазнини, индекс на телесна маса, биологична възраст. Ще се извършва определяне на степента на риск от предсърдно мъждене (вид аритмия) със скала Hira, скринингов тест за риск от диабет тип 2.

Не липсват и изненади за посетителите, като те ще могат да се включат в интерактивни предизвикателства, свързани с физическата активност, които ще носят подаръци на „успелите“.

 

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>