Продукти за здраве и красота от природата
Форум за женско здраве събира над 20 специалисти на 31 май
Обзавеждане на медицински центрове от водещи световни фирми

Форум „Мама и бебе 2018“ съветва бъдещите майки за бременността и раждането без страх

Препълнена семинарна зала. Много въпроси. Много отговори. Професионални лектори и предразполагаща атмосфера.

Това бе обстановката, в която се проведе форумът „Мама и бебе 2018“, който бе посветен на темата „Бременност и раждане без страх“. Организирано в рамките на изложението Булмедика/Булдентал от Credoweb, събитието събра бъдещите майки на България.

„Бъдещата майка трябва предварително добре да се запознае с болничното заведение, в което е решила да роди“, сподели Надежда Стаменова от МБАЛ „Надежда“. Тя даде многобройни полезни съвети на присъстващите. Един от тях бе свързан с цезаровото сечение. Професионалистът препоръча, ако обстоятелствата не налагат прилагането на цезарово сечение, раждането да се случи по естествен път. „От една страна, то забавя с около 24 часа способността на жената да кърми, а от друга – налага определен период от време, в който майката и новороденото бебе са физически разделени“, каза Надежда Стаменова.

Предварителното обучение

Бъдещите майки бяха посъветвани преди раждането да посещават курсове за бъдещи родители, които се водят от специалисти. Присъстващите получиха многобройни съвети и от д-р Кристина Чачева, ръководител на звеното „Пренатална диагностика и терапия“. Лекторите представиха многобройни митове за раждането, давайки ценни съвети за всеки един от тях.

Изложението Булмедика/Булдентал се провежда в Интер Експо Център, от 16 до 18 май. В рамките на три дни посетителите могат да открият медицинско оборудване и болнично обзавеждане, апаратура, инструменти и консумативи, дентално и зъботехническо оборудване, техника и консумативи, съвременни технологии и оборудване в областта на ортопедията, рехабилитацията и възстановителното лечение, продукти на фармацията и офталмологията, както и да се включат в богатата съпътстваща програма.

Белязано от висок чуждестранен интерес, изложението ще предоставя възможност за запознаване с над 250 новости от 22 държави, сред които, освен България, са Германия, Франция, Швеция, Китай, Южна Корея, Швейцария, Израел, Словакия, САЩ, Словения, Италия, Холандия, Австралия, Полша, Испания, Малайзия, Австрия, Русия, Канада, Япония и Белгия. Директните изложители са над 200, 55 от които – нови.

Вратите на изложението са отворени за посетители от 9.30 до 18.00 часа.

{os-gal-51}