Водещи компании в сферата на медицината и здравето са партньори на изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА 2023
Скринингови изследвания за диабет се провеждат на изложение БУЛМЕДИКА / БУЛДЕНТАЛ / ДЕРМА & EСТЕТИКА
Кои събития фокусират медицинските, денталните и дерматологичните специалисти от 31 май до 2 юни?

Технологиите с неограничени възможности в медицината

3D принтирането навлиза все по-масово в съвременното ежедневние. Доказателство за това е увеличаването на сферите, в които се прилага. То се използва в автомобилната индустрия, архитектурното моделиране, скулптурите, дизайна, производството на мебели и все по-масово навлиза в областта на медицината и денталната медицина. Доказателства за това са и модерните 3D принтери, които посетителите на изложението Булмедика/Булдентал 2017 ще видят, от 17 до 19 май.

„От аналогови технологиите се преминава към дигитални. Принтерът, софтуерът и скенерът стават неизменна част от всяка съвременна лаборатория“, споделя Боян Пехливанов, представител на фирма B2N.  Компанията предлага 3D принтери и скенери, както и специализиран софтуер. Благодарение на тези технологии се пести време, изработва се по-качествен и евтин продукт, а пациентите остават по-доволни.

Това е първото участие на компанията на изложението Булмедика/Булдентал. Специално в денталната индустрия, челюстта на пациента може да се сканира с интраорален скенер и след това да се произведе неин модел и да се направят временни коронки например. Всичко необходимо може да се принтира, а материалите, от които 3D принтерите изработват различните елементи, стават все по-разнообразни.

„Ако ме питате за бъдещето на тези технологии, ще ви кажа единствено, че само съзнанието е граница“, усмихвайки се казва Боян Пехливанов. Той информира, че вече се правят експерименти с принтиране на клетки и сложни сгради. Това е необятна технология, с неограничени възможности.

Продуктите, които компанията предлага, ще откриете в зали 1 и 2, щандове D25 и D26.