Водещи компании в сферата на медицината и здравето са партньори на изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА 2023
Скринингови изследвания за диабет се провеждат на изложение БУЛМЕДИКА / БУЛДЕНТАЛ / ДЕРМА & EСТЕТИКА
Кои събития фокусират медицинските, денталните и дерматологичните специалисти от 31 май до 2 юни?

Нозокомиалните инфекции в интензивните отделения

Какво е „нозокомиална инфекция“, какви инфекции от този тип има и какви са мерките, които медиците взимат за предотвратяването им – това бяха само част от въпросите, на които присъстващите на лекцията „Нозокомиалните инфекции в интензивните отделения“ откриха отговори. Събитието бе част от съпътстващата програма на изложението Булмедика/Булдентал 2017, което се провежда от 17 до 19 май в Интер Експо Център.

Това е всяка инфекция, която възниква в рамките на 48 до 72 часа, след постъпването на болния в интензивното отделение, разясни лекторът–изследовател София Николова. На присъстващите в Семинарна зала 1, сред които имаше много студенти, тя даде подробни съвети как медикът може да открие типа инфекция, от която постъпилият пациент евентуално страда.

В началото на своята лекция, София Николова постави акцент върху Вентилаторно-асоциираната пневмония. След това засегна проблема с Катетър-асоциираните инфекции, която първоначално се развива като обикновена инфекция. По време на лекцията бе дискутиран и въпросът с инфекциите, свързани с уринарни катетъри.

Вратите на изложението Булмедика/Булдентал 2017, което се провежда от 17 до 19 май, ще бъдат отворени за посетители от 09.30 ч. до 18.00 ч.