Водещи компании в сферата на медицината и здравето са партньори на изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА 2023
Скринингови изследвания за диабет се провеждат на изложение БУЛМЕДИКА / БУЛДЕНТАЛ / ДЕРМА & EСТЕТИКА
Кои събития фокусират медицинските, денталните и дерматологичните специалисти от 31 май до 2 юни?

Лекция: „Директно адхезивно възстановяване – златни стандарти“

Като част от богатата съпътстваща програма на Булмедика/Булдентал, Роми Дент организира лекции на тема:

„Директно адхезивно възстановяване – златни стандарти“ и „Циментиране на индиректни възстановявания и фиброглас щифтове. Интраорални репаратури“, с лектор проф. д-р Нешка Манчорва, дм.

Лекцията ще представи последните иновации и високотехнологични решения в областта на адхезията в световен мащаб. Аудиторията ще се запознае със златните стандарти и адхезивни стратегии за директно възстановяване, при фрактура и кариесни разрушения, както в дъвкателното съзъбие, така и в областта на усмивката. Ще бъдат представени индикации и различни протоколи за тотално и селективно ецване, и самоецване. Участниците ще научат практически трикове как да изградят „невидима“ обтурация чрез сингъл-шейд (композит в един цвят и транслуцентност) и мулти-шейд техники (композит в повече от един цвят и транслуцентност). Ще бъде предложен директен адхезивен подход за лечение на кариес при пациенти с екстремно дъвкателно налягане (парафункции, бруксизъм). Ще бъдат коментирани стратегии за елиминиране на зъбна свръхчувствителност при оголени шийки и корени.
Лекцията ще представи и водещите адхезивни стратегии за циментиране на индиректни възстановявания от различни материали – лабораторен композит, литиево-дисиликатна керамика, циркониева керамика, благородни и неблагородни метали, металокерамика, използвани при индиректни обтурации, протетични конструкции и фасети. Участниците ще се запознаят с протокола за циментиране на безметални (фиброглас) щифтове, при възстановяване на ендодонтски лекувани зъби. Ще бъдат предоставени алгоритми за интраорална репаратура на директни и индиректни обтурации, фасети и корони от всички класове клинични и лабораторни материали.

17 май, 11 часа, Зала Мусала на Интер Експо Център

Повече за програмата на събитието и за пълната програма на изложението ще научите ТУК.