Водещи компании в сферата на медицината и здравето са партньори на изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА 2023
Скринингови изследвания за диабет се провеждат на изложение БУЛМЕДИКА / БУЛДЕНТАЛ / ДЕРМА & EСТЕТИКА
Кои събития фокусират медицинските, денталните и дерматологичните специалисти от 31 май до 2 юни?

Кои събития фокусират медицинските, денталните и дерматологичните специалисти от 31 май до 2 юни?

Форматите са част от съпътстващата програма на изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА 2023

Над 30 събития за тенденциите и технологиите в медицината, денталните грижа и здраве, дерматологията и естетиката, ще се проведат от 31 май до 2 юни в София. Те са част от съпътстващата програма на изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА, което започна тази сряда.

В рамките на три дни различни формати, сред които е форумът „За младо и здраво сърце“, ще съберат в Интер Експо Център стотици лекари и компании от различни направления от страната и чужбина, давайки им възможност за обмяна на знания, опит и експертиза.

Здравословно хранене, картови разплащания…

„Съпътстващите събития са ключов елемент от БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА, защото са изпълнени с ценно съдържание за всички присъстващи“, споделят организаторите. Програмата стартира още на 31 май с поредица от формати за здравословното хранене, картовите разплащания в сектора, ендодонтския протокол и диабета.

Какво ни очаква на 1 юни?

1 юни, четвъртък, е денят на дългоочакваният медицински форум „За младо и здраво сърце“ – съвместен проект на здравната платформа CredoWeb и Интер Експо Център. Събитието в зала „Панорама“ се фокусира върху кардиологията. Думата ще бъде дадена на водещите специалисти проф. Иво Петров, доц. Красимира Христова, Асоциация по сърдечно-съдова образна диагностика, д-р Бисер Пукалски, старши лекар консултант в NADclinic-Лондон и медицински директор на NAD.BG, експерти от Български съвет по кардиопулмоналта ресоситация и фондация „Първите 3 минути“.

Обширната си програма ще разгърне Презентационният форум на Медицински колеж „Й. Филаретова” – София. Той стартира с рехабилитацията и физиотерапията и обучението на рентгенови лаборанти. Ще последват темите за протезни конструкции и дигитален работен протокол, гипсови и 3D ортодонтски модели и др.

Благодарение на фирмените презентации ще разберем повече за 3D скенерите, зъбната хигиена, имплантологията, съвременното приложение на конопеното масло в медицината. Специално към специалистите е насочено събитието „Ендодонтско лечение в 4 нива“.

Последният изложбен ден ще е съпроводен от над 10 различни събития. Денят започва с темата „Подготовка на пациента за ендодонтско лечение“ и ще продължи с денталната практика и микроскопите, дигиталната стоматология и използваето на 3D принтери, , CAD/CAM софтуери, концепции за дигитално планиране в R2Gate, Предимствата на нанокомпозита Estelite Asteria, диабета и превенцията. Публиката ще види наживо и сканиране нс 3D скенер на модел, дизайн и печат с 3D принтер.

Ключов за лекарското съсловие ще бъде и 3 юни. Тогава ще се проведе 75-ият Национален събор на Българския лекарски съюз. Събитието ще се осъществи в Интер Експо Център и за първи път се организира съвместно от Български лекарски съюз и изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА. Над 400 лекари – делегати ще вземат важни решения в зала Витоша, според заложения дневен ред – одобрението на параметрите, при които БЛС ще подпише предстоящия Национален рамков договор между БЛС и НЗОК за 2023 – 2025 г., финансовият отчет на БЛС за изминалата 2022г., вземане на решение за одобрение на актуализацията на бюджета на УС на БЛС за 2023 г., изменение и допълнение на устава на организацията.

Цялата съпътстваща програма за изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА ще откриете ТУК. Своя билет за посещение на формата от 31 до 2 юни можете да закупите на www.bulmedica.bg.