Хранителните дефицити, здравословното хранене и наднорменото тегло като акценти в съпътстващата програма на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ

Хранителни дефицити

От 15 до 17 май професионалният форум събира 220 директни участници от 15 държави

Превенцията е в основата на доброто здраве. На широка дискусия през тази година, международните изложения БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ ще поставят здравословния начин на живот и хранене, хранителните дефицити, наднорменото тегло и затлъстяването. Професионалният форум ще събере специалисти от областите на медицината и денталната медицина, от 15 до 17 май в Интер Експо Център. В рамките на БУЛМЕДИКА, за първи път ще се проведе новата тематика „ДЕРМА & ЕСТЕТИКА“.

На БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ 2019 професионалистите ще обединят усилията си за 53-и път. В изложбените зали щандове ще разположат над 220 компании, за 70 от които това ще бъде първо участие на международния форум. Компании от България, Германия, Португалия, Хърватия, Китай, Тайван, Пакистан, Румъния, Италия, Франция, Гърция, Турция, Словения, Латвия и Унгария ще привлекат вниманието на посетителите с над 980 бранда от 56 държави и повече от 280 иновации.

Здравословното хранене

С пълния си капацитет през тази година се включват „Академия Кардиология“ и Арбилис. Те инициират Втората научно-практическа конференция „Профилактика, диагностика и терапия в млада и зряла възраст - приоритети на съвременното здравеопазване“. Сред темите, които ще бъдат засегнати, са варикозната болест, сърдечносъдовите и метаболитните заболявания, ритъмни и проводни нарушения, дислипидемии, ваксинопрофилактика, синдроми и симптоми при юноши и млади възрастни, вродени сърдечни малформации, генетични заболявания, ендокринни заболявания в юношеска и млада възраст, артериална хипертония, пристрастяване и зависимости.

 „Съвременни аспекти на науката за хранене“, „Хранителни дефицитни нарушения“, „Здравословно хранене“, „Алтернативни хранителни режими“, ще ангажират вниманието на специалистите в конферентните зали на Интер Експо Център. Дискутирани ще бъдат и причините и последствията от затлъстяването, наднорменото тегло, нарушенията в хранителното поведение, взаимовръзката между ниската физическа активност и факторите за рисковете за здравето.

БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ 2019 ще бъде домакин на форума „Предизвикателства пред пациентите с пулмонална артериална хипертония“, организиран от Българското общество на пациентите с пулмонална хипертония (БОППХ).

Секторът на денталната медицина също ще бъде широко застъпен в съпътстващата програма на двете изложения. Събитията ще се спрат на регенерацията в парадонталната и имплантната хирургия, сърдечносъдовата профилактика, напредничавите техники за ендодонтско лечение, минимално инвазивните техники за отстраняване на сепарирани инструменти, щифтове, обтуровъчни материали и преодоляване на прагове, опазване на зъбите.

Лекторите ще се фокусират и върху дерматологичните проблеми в млада и зряла възраст. Вниманието си ще насочат към атопичния дерматит, кожните прояви на лупус еритематозус при деца, ювенилния дерматомиозит, инфектирането с човешки папиломен вирус в детска възраст.

За първи път – ДЕРМА & ЕСТЕТИКА

В рамките на БУЛМЕДИКА 2019, за първи път ще се проведе новата тематика ДЕРМА & ЕСТЕТИКА, чийто фокус са модерните продукти, техники и технологии в дерматологията и естетичната медицина. Тези два сектора ще бъдат обект и на изключителен интерес в съпътстващата програма. В многобройни събития, семинари, фирмени презентации и демонстрации, ще бъдат засегнати теми като криорадиочестота, третиране на акне и хиперпигментация през летния период, в условията на слънце, технологични платформи за транспорт на активни съставки, нови технологии и методи за редуциране на локални мастни натрупвания по лицето и тялото и др. актуални теми.  

„Лекарят, който ме вдъхновява“

Като доказалата се професионална платформа, БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ ежегодно създава среда за среща на професионалисти, обмен на ценна информация и служи като инкубатор за иновации. Но по всичко личи, че е и център за професионално вдъхновение. Защото именно там през тази година ще се състои очакваното събитие „Лекарят, който ме вдъхновява“. Благородната кауза, инициирана от CREDOWEB, дава възможност за номиниране и оценяване на професионализма на лекари, осигуряване на стипендии и средства за техните млади колеги и разнородни благотворителни каузи.

Широки перспективи, платформа за контакти, обсъждане и осъществяване на идеи и проследяване на тенденциите. От всичко това ще се възползват близо 13 000 специалисти, които от 15 до 17 май ще се съберат в Интер Експо Център, посещавайки БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ 2019 и новата тематика „ДЕРМА & ЕСТЕТИКА“.