Пулмоналната артериална хипертония и профилактиката – във фокуса на БУЛМЕДИКАПулмоналната артериална хипертония и профилактиката – във фокуса на БУЛМЕДИКА

Пулмонална

„От 2019 г. стартира новата тематика ДЕРМА & ЕСТЕТИКА“, информират организаторите

Професионална съпътстваща програма, изпълнена с конференции, форуми, презентации и демонстрации, поставящи множество актуални теми - всичко това ни обещава тазгодишното издание на международните изложения БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ, които ще се проведат в Интер Експо Център, от 15 до 17 май. Пулмоналната артериална хипертония и профилактиката, като приоритет за съвременното здравеопазване, ще бъдат сред основните теми. 

„Съсредоточавайки се върху иновативността, процесите от последно поколение и нуждата от обща професионална платформа, БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ ще съберат за 53-и път специалистите и водещите фирми от областта на медицината и денталната медицина. За първи път ще се проведе тематиката ДЕРМА & ЕСТЕТИКА“, коментират организаторите.

По време на последното си издание, през 2018г., в рамките на двата международни форума, своите усилия обединиха 200 изложители от 20 държави - България, Великобритания, Канада, Германия, Португалия, Сингапур, Китай, Тайван, Пакистан, Румъния, Италия, Швейцария, Франция, Гърция, Холандия, Турция, Полша, Унгария, Латвия и Словения.

Болестта на сините устни

На 16 май БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ ще бъде домакин на форума „Предизвикателства пред пациентите с пулмонална артериална хипертония“. Като част от информационната кампания, посветена на Световния ден на заболяването (5 май), събитието се организира от Българското общество на пациентите с пулмонална хипертония (БОППХ). В рамките на форума, лекари, пациенти и журналисти ще дискутират различни аспекти на рядкото заболяване. Ранното и точното диагностициране, оптималното лечение, качеството на живот и научните изследвания ще бъдат темите, които специалистите ще поставят на дневен ред.

Значението на профилактиката

Обсъждането на профилактичните, диагностичните и лечебните подходи при хората в млада и зряла възраст, заляга във фокуса на Втората научно-практическа конференция „Профилактика, диагностика и терапия в млада и зряла възраст - приоритети на съвременното здравеопазване“. Провеждайки се успоредно с БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ, тя е инициирана от „Академия Кардиология“ и Арбилис. По време на конференцията ще бъдат разгледани темите, засягащи основните приоритети и профилактиката, Варикозната болест, сърдечно-съдовите и метаболитните заболявания, ритъмни и проводни нарушения, дислипидемии, ваксинопрофилактика, синдроми и симптоми при юноши и млади възрастни, вродени сърдечни маформации, генетични заболявания, ендокринни заболявания в юношеска и млада възраст, артериална хипертония, пристрастяване и зависимости, белодробна артериална хипертония, нефрология, затлъстяване, бременност и лекарствени взаимодействия.

ДЕРМА & ЕСТЕТИКА – новата тематика

През тази година ще бъде даден стартът на новата тематика - ДЕРМА & ЕСТЕТИКА, която ще се проведе в рамките на БУЛМЕДИКА. Взимайки предвид икономическите предпоставки и интереса, проявен от сектора, организаторите поставят фокус върху модерните продукти, техники и технологии в дерматологията и естетичната медицина. Професионалният форум ще разкрие възможностите на съвременната дерматология и естетичната медицина. В зоната на ДЕРМА & ЕСТЕТИКА, производителите и дистрибуторите на специализирана апаратура и консумативи ще се срещат с представителите на клиниките и студиата, предлагащи естетични и медицински процедури. Амбицията е ДЕРМА & ЕСТЕТИКА да се превърне в първостепенен международен бизнес форум за България и Източна Европа.

С богата си съпътстваща програма, БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ 2019 ще създаде професионална платформа, на която на дискусия ще бъдат подложени водещи теми от световете на медицината и денталната медицина. Събирайки специалистите от множеството направления в двата сектора, вратите на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ ще бъдат отворени от 15 до 17 май.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>