Събитието, което обедини медицински, дентални и естетически специалисти от 29 до 31 май
Международното изложение, което събира медицинския сектор за 58-и път - БУЛМЕДИКА
Изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА 2024 започна

3D принтери и скенери от B2N

3D printer Ultimaker е с десктоп индустриален клас FDM 3D. Машините на Ultimaker работят с всякакви видове полимери, което ги прави подходящи за изработка, както на прототипи, така и на крайни продукти.

В медицината Ultimaker се намесва при изработка на персонализирани шини, които позволяват мокрене, почесване и са изключително леки. Възможно е индивидуално изработване на шина с интересен и забавен дизайн и цвят.

Приложенията на Ultimaker не спират до тук – Улесняване на хирургични и ортопедични операции и процедури – след сканиране с тумограф на счупена кост, следва бързо и детайлно принтирате с Ultimaker. Така хирургът се запознава много по-ясно със счупването и предстоящата операция, лесно преценя как да процедира при нейното изпълнение и подготвя инструменти и планки. След това самата операция се извършва в пъти по-бързо и безопасно както за пациента, така и за хирурга.

3D printer Form 2

„Продуктите на Formlabs се превърнаха в необходим инструмент за денталните иновации и зъботехническата дейност“ – Компания Henry Schein – официален партньор на Formlabs.

„Нашите хирурзи сами правят дизайна и принтират собствените си хирургични водачи за час, с помощта на интегрирания 3D принтер на Formlabs, вместо да чакат седмици, при това с много по-ниски разходи“. – Birk Ploennigs, продуктов директор в 3Shape – официален партньор на Formlabs.

Formlabs – Form 2 предлага на зъботехническите лаборатории независимост и незабавни решения, които повишават точността и прецизността, при изработка на хирургични водачи от Dental SG Resin – една от първите биосъвместими смоли в света (EN-ISO 10993-1:2009/AC:2010, USP Class VI).

3D scanner Artec

Създаването на персонализирани протези изисква висока прецизност, с повишено внимание към индивидуалната анатомия на пациента. Точно поради тази причина , Artec 3D скенери са незаменими инструменти в медицината. Artec се използват изключително успешно за създаването на бързи и изключително точни сканове на тялото и части от него, дори когато пациентът се движи леко по време на сканиране. Скенерът използва структурирана светлина и не създава опасност за здравето на пациента. 3D скенерът лесно улавя геометрията на тялото и няма нужда от допълнителни приспособления, които да се прикрепят към пациента. Използват се успешно и в естетическата хирургия.

B2N представя продуктите си в зала 1, щанд D25.