Събитието, което обедини медицински, дентални и естетически специалисти от 29 до 31 май
Международното изложение, което събира медицинския сектор за 58-и път - БУЛМЕДИКА
Изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА 2024 започна

3D технологиите – тази така важна съставна част от лекарската практика

От 31 май иновативните технологични достижения са сред акцентите на изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА

Високите технологии са съществени за съвременната лекарска практика. Те са неразделен елемент от медицинските, денталните и дерматологичните кабинети. Именно високотехнологичните апарати, сред които 3D принтери и скенери, инсулинови помпи, дефибрилатори и системи за дезинфекция, са сред акцентите на изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА от 31 май до 2 април в Интер Експо Център.

КУПИ БИЛЕТ

Българският бизнес формат на медицинския и денталния сектори, дерматологията и естетиката, ще обедини за 57-и път усилията на специалистите, производителите, вносителите и дистрибуторите на оборудване, обзавеждане, апаратура, инструменти, материали и консумативи. Нека се запознаем с някои от технологичните предложения, които компаниите от страната и чужбина ще предтавят на могохилядната публика.

Принтери, скенери и софтуер – жизненоважните компоненти

Създадени от български производител. Да, именно такива са Vinyl и SilaPrint LCD. Тези 3Dпринтери, представени от ВОП, са създадени за целите на денталните специалисти. Vinyl-SmartOpticе е разработен за постигане на максимална производителност на зъботехническата лаборатория. Потребителят може да избира между две налични опции за сканирани – монохромно и цветно. А чрез SilaPrint LCD се изработват детайлни модели с точни размери. Апаратът има и система за пречистване на въздух с активен въглен, удобен 7-инчов тъчскрийн дисплей за управление, лесно принтиране чрез W-LAN & Ethernet.

„Имаме удоволствието да ви представим първия в света 3D принтер за цирконий”, споделят от Vital Dens. Единственият нужен консуматив е циркониевата смола. Така се намаляват производствените разходи, ускоряват се процесите на генериране и изработка и се увеличава степента на издръжливост на крайното изделие. С 3D принтерите Shape 1+ Dental и Edge 1 се включва Грейт Мастър. Shape 1+ Dental, с над 20 стоматологични приложения, използва индустриален DLP източник на светлина, който съчетава най-добрите в класа си скорост, прецизност и производителност.  3D принтерът Edge 1 има удобен 7“ сензорен екран, платформа за изграждане за чисто и бързо принтиране на модели за по-лесен и бърз работен процес на последваща обработка. 

Друга 3D технология откриваме на щанда на ULTRADENTAL. Екипът ще предстани предимствата на интраоралния скенер за дигитални отпечатъци, следящ следене качеството на сканираното изображение в реално време Virtuo Vivo, разполагащ с най–малкия и удобен наконечник на пазара – само 130гр., и софтуера за хирургични водачи coDiagnostiX.

За усъвършенстване на лекарската практика в залите ще открием и системата с разширено поле на триизмерния образ CS 8200 3D. Тя осигурява високо качество на 2D и 3D образите, притежава висока разделителна способност и лесен за работа софтуер.

Още технологии

Специлистите, нуждаещи се от оборудване за кабинета, ще спират погледа си на SM 620 Pro+ – денталния микроскоп от ЕКСЕЛ Дент. Произведен от Medi Works, позволява управление с една ръка и е снабден с прецизно балансиращо рамо с двойно регулиране на баланса за плавно движение на рамената във всички посоки, 5-стъпкова увеличителна система модул с 4К камера.  За осигуряване на чистотата и дезинфекцията, вниманието ще привличат Assistina ONE и Lara XL от W&H. Assistina ONE почиства денталните инструменти за по-малко от 18 секунди.  А благодарение на метода Eco Dry+, внедрен в стерилизатора Lara X с капацитет 28 литра, времето за сушене се адаптира според количеството на зареждане. 

С богатата си продуктова гама в БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА отново се включва Бултекс 99. „Когато става въпрос за избор на медицинско облекло, не бива да се прави компромис с качеството, защото то е ключово за безопасността и комфорта на работещия”, споделят от фирмата. Екипът ѝ ще предлага дамски и мъжки туники Victor и Victoria и панталони Tony и Breeze, престилки, обувки и туники.

Високото ниво на защита е основна характеристика в медецинските облекла от PALLADIUM. Предназначени за всеки вкус, на фирчения щанд ще открием панталони, туники и др.

Важно е да се знае, че

На БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА ще бъде представена и иновативната инсулиновата пач-помпа Medtrum® Nano Pump – първата в света безтръбна инсулинова помпа, управлявана от смартфон, която работи със сензор и автоматично спира инсулина. Представена от Хелмед България, тя тежи едва 13.8 грама, а един пач се използва 3 дни. А благодарение на технологиите, потребителят сам избира най-удобният за него вариант за свързване. Освен компактно и дискретно, устройството е и водоустойчиво – издържа до 1 час на дълбочина от 2,5 м.  

И като за финал – посетители ще открият автоматичния външен дефибрилатор  Sonar AED Defi 5S Plus .  Уредът от МЕГАМЕД, е предназначен за използване от немедицински лица. 

До началото на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА остава близо една седмица. От 31 май до 2 юни форматът, за който билети са достъпни в портала www.bulmedica.bg, ще ни даде възможност отново да се запознаем с последните технологични достижения в медицинския и денталия сектори, дерматологията и естетиката.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>