Аспирационни системи от ново поколение
Над 90 лектори се включват в съпътстващите събития на изложения БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА&EСТЕТИКА
Да спрем следите на времето върху кожата

3D принтирането в денталната медицина

Модерните технологии, иновациите и актуалните въпроси в медицината и денталната медицина са сред акцентите на тазгодишната съпътстваща програма на изложението Булмедика/Булдентал 2017, което се провежда от 17 до 19 май в Интер Експо Център. Темата за 3D принтирането в денталната медицина бе дискутирана в рамките на научната конференция „2nd Dental Tribune Conference @ Buldental“.

„В сравнение с лазера, тук се нуждаем от много по-картко време и процесът е по-бърз“, каза лекторът зт. Ева Бергхаус от Германия, която запозна публиката с възможностите на 3D принтирането в денталната медицина и с материалите, които се разработват за тази технология. Споделяйки своя опит в използването на Shareprint, тя напомни, че 3D принтерите разполагат с контейнер за течен фотополимер и с УВ светлина. В зависимост от индивидуалните си нужди, лабораториите могат да избират между иновативни машини с разнообразен капацитет.

Ерата на дигиталната изработка

По време на изработката, материалът се нанася многослойно, със скорост от 100мм/час. „Вече сме в ерата на дигиталната изработка“, посочи лекторът. Сред новостите в технологията на този тип изработка, тя посочи наличието на автоматичното калибриране, осигураващо добра работа на принтера през цялото време. Освен това разполага с радиочестотна идентификация на материала, която позволява машината сама да даде информация на оператора, ако той не използва правилния материал за съответния елемент, който изработва.

Ева Бергхаус напомни, че модерните машини вече притежават способност да загряват ваничката с фотополимера и RHS система – за поддръжка на композита. Лекторът представи и резултатите от използването на иновативните технологии при изработването на дентални шини, интероралното сканиране, изработването на нови модели и др.

От 17 до 19 май, най-голямото медицинско изложение в България представя рекорден брой иновации – 250, от 29 държави. На форума, който събира на едно място сектора на медицината и денталната медицина, посетителите ще открият модерна техника, оборудване, консумативи за болници и здравни кабинети, както и инструменти, съвременна апаратура за рехабилитация, спешна медицинска помощ и най-новите решения при протезиране.