„Смарт“ медицина на международното изложение Булмедика/Булдентал 2018

Над 250 иновации от медицинската и дентална практика очакват специалистите от 16 до 18 май в Интер Експо Център

В съвременната действителност умните технологии се внедряват във всеки сектор, включително медицината. От 16 до 18 май в Интер Експо Център залите се изпълват с нови и успешни продукти и технологии. Медицинската практика включва на нови обороти и търси смарт решения. В изложението участват български производители на медицинска и дентална техника, оборудване, материали и консумативи. Тази година 200 фирми директни изложители от България и чужбина ще представят повече от 870 бранда от 50 държави. “Над 250 иновации от медицинската и дентална практика очакват медици и дентални специалисти”, съобщиха организаторите от Интер Експо Център. Иновативните решения създават предпоставка за цялостно обновяване на болничните заведения. В допълнение събитията и демонстрациите улесняват внедряването им в медицинската практика.

Умни и бързи технологии

Професионалният медицински и дентален софтуер SIMO е предназначен да помогне да управлявате медицинската си практика. Той организира данните на пациента, съхранява всички резултати, изследвания и документи, но също така помага за намаляване на разходите и ефективно управление на медицинския екип. SIMO има връзка с медицинската апаратура и изследванията се записват автоматично. SIMO е в процес на разработка и ще бъде пуснат на четири етапа през 2018 г. Уеб платформата easybook е цялостно решение за on-line резервации на услуги, предлагани в категории здраве, красота, бизнес и др. Разполага със софтуер за управление на предлаганите от кабинетите услуги, на графиците на служителите им, и на контакта с пациентите им.

Тази година медицинският профил на изложението е с акцент върху напредъка на образната диагностика, физиотерапията, естетичната медицина. Новите технологии са по-бързи и по-умни от всякога. Новата платформа за бърза диагностика (POCT) на канадската фирма RAPIDS® използва революционен дизайн, който осигурява бързо и надеждно измерване. Специалистите ще открият също така най-бързия в света апарат за измерване на глезен-брахиален индекс (ABI) на словенската фирма MESI Ltd. Надеждни и точни резултати се получават само за една минута. По време на изложението всеки може да направи скрининг с апарата за измерване на ABI.

Специалистите ще се запознаят с първия български апарат за електротерапия с ниско и средночестотни токове, с възможност за добавяне на различни модули за комбинирана физиотерапия (ултразвук, магнит, вакуум, лазер). Мобилен ултразвук за физиотерапия на 1 и 3 MHz на немската фирма ZIMMER е предпочитан продукт.

Ултразвуковата цветна доплер система Vinno E35 е напълно решена в тънък и компактен вид. Нейната мобилност позволява широко приложение. Уникалната 3D/4D функция предоставя цялостно акушерско решение. Революционната платформа RF премахва ограниченията върху предварителната обработка на хардуера и демодулирането на традиционната ултразвукова платформа.

Ново поколение преносим ехограф SonoScape E1 осигурява най-високо качество на изображение в своя клас. Лек и удобен, с внедрени иновативни технологии, той се използва не само в гинекологията, но и във всички клинични направления. Прецизни принтери с отлично качество на печат и контраст за снимки и филми допълват високия професионализъм на специалистите. Хибриден модел на Sony например дава възможност за печат на няколко образа на един филм.

Ефективни терапии

За подсилване на имунната система и стимулиране на обновителните процеси в целия организъм помага системата за светлинна терапия BIOPTRON. Друго уникално устройство облекчава болката и възстановява клетките благодарение на фотобиостимулацията. На Булмедика/Булдентал специалистите ще научат повече за успешната кислородна терапия с продуктите CellFood на водещата в световен мащаб американска компания разработчик на здравни козметични продукти, базирани на кислород Nu science corp. Пълната гама продукти за кислородно хранене и грижа за кожата са силен коз в борбата със заболяванията на 21. век. Разнообразие от витамини и хранителни добавки ще разширят възможностите за избор на пациентите. За първи път в България ще видим продукти с екстракт от коноп с висока концентрация на веществото канабидиол на фирмата производител Deep Nature Project GmbH. Консултанти ще запознаят специалистите с широка гама природни продукти за възстановяване на здравето.

Прецизност до най-малкия детайл

Модерно оборудване и материали улесняват работата на лекарите и позволяват прецизност от висока класа. Електронно-механичен тонометър Диатон измерва безконтактно очното налягане, 100% професионален уред с вградени електронни чипове и фина механика. Ползва се навсякъде по света. Тонометър Диатон е диагностично оборудване с 95% точност спрямо измерванията с Goldman тонометър. Едно измерване се провежда за ~ 10 секунди за око. Тонометър Диатон е преносим и удобен за съхранение, не изисква стерилизация. 

Голям брой дейности в медицината изискват изключително висока точност. Често границата между успеха и неуспеха е въпрос само на милиметър. Увеличаващите оптични системи на световни марки като ZEISS спомагат за извършване на прецизна работа с по-голяма лекота.

Системата за дезинфекция Nocospray е ефикасна срещу най-опасните патогени. С нея се постига равномерна дезинфекция на въздуха и всички повърхности – уредът превръща дезинфектанта в газ и създава изкуствено течение в помещенията.

В нов стил и дизайн

Медицината подменя своето облекло и обзавеждане. Затова нови линии и уникални кройки променят облика на специалиста в бяла престилка. Стелки по индивидуален модел (с компютърно моделиране и сканиране на стъпалото с 3D скенер) се изработват спрямо нуждите на пациента и решават конкретен медицински проблем. Променя се и дизайнът на болничните заведения с широка гама метални гардероби и шкафове, които създават стабилност и удобство.

За първите стъпки в операционни зали, стоматологични клиники, козметични салони ни съдейства професионална машина за автоматично обуване на калцуни.

Пет ваучера по 2000 лв.

“Продължаваме ежегодната традиция да раздаваме пет ваучера по 2000 лв.”, информират организаторите. След попълването на специалната анкета всеки специалист, посетил изложението, може да попадне сред печелившите. Победителите ще могат да използват ваучерите за покупка на техника и консумативи от изложители на Булмедика/Булдентал.

Всички нови продукти и технологии са за подобряване на медицинската практика и са в името на пациента. Повече за новостите и програмата на Булмедика/Булдентал може да научите на bulmedica.bg.