Естетичната медицина - нов акцент на изложението Булмедика/Булдентал 2018

В Интер Експо Център специалистите ще открият технологии за оборудване на своя кабинет

От 16 до 18 май специализираното международно изложение Булмедика/Булдентал 2018 поставя нов, различен акцент върху развитието на новите технологии в естетичната медицина. Тази година медицинската практика ще се обогати с нови системи и технологии в образната диагностика, физиотерапията, естетичната медицина, алтернативните методи на лечение.

Алтернативните здравословни терапии и технологии допълват традиционната медицина. Новостите в естетичната медицина развиват сектора лавинообразно. Това подмладява облика на водещото изложение с повече от 50-годишна история. Залите на Интер Експо Център се превръщат в своеобразна палитра на утвърдените и нови практики, в платформа на успешните продукти и новите тенденции, в център за среща на професионалистите на едно място. Тук специалистите ще открият близо 250 новости от 22 държави: България, Германия, Франция, Швеция, Китай, Южна Корея, Швейцария, Израел, Словакия, САЩ, Словения, Италия, Холандия, Австралия, Полша, Испания, Малайзия, Австрия ,Русия, Канада, Япония, Белгия. На Булмедика/Булдентал ще участват повече от 200 фирми директни изложители, 55 от които са нови участници.

Влез в епохата на Антиейдж

Напредъкът в естетичната медицина засилва интереса на бизнеса да представя най- новите продукти на своите клиенти и партньори. На изложението участват марки, които олицетворяват модерните технологии в естетичната медицина. Високотехнологичната интегрирана система за перманентна лазерна епилация на японския производител Fotora постига най-безопасната и най-мащабната лазерна епилация до този момент. Иновацията в криотерапията – Cryopen, e един брилянтен уред за третиране на всички кожни дефекти бързо и ефективно без увреда на здрава тъкан. На изложението пристигат и най-новите решения за подмладяване. Иновативни антиейджинг стратегии и нови концепции дават по-добри резултати и по-кратко възстановяване след терапии с лазер, PRP и други. Нова епоха в индустрията за разкрасяване и подмладяване навлиза по-дълготрайно и в България.

Терапии със светлина и кислород

Уникално устройство облекчава болката благодарение на фотобиостимулацията. То използва терапия с ниско ниво на светлината, потенциала на фотoстимулацията за по-бързо клетъчно възстановяване. Облекчава болката, намалява възпаленията, ускорява заздравяването и третира много състояния като част от ежедневната грижа за здраве. На Булмедика/Булдентал ще бъде представена системата за светлинна терапия BIOPTRON, която подсилва имунната система и стимулира обновителните процеси в целия организъм, дори облекчава болката. BIOPTRON е медицински уред със специфичен оптичен блок, който излъчва светлина, подобна на част от електромагнитния спектър, естествено излъчвана от слънцето, но без ултравиолетово лъчение. Специалистите ще научат повече за успешната кислородна терапия с продуктите CellFood на водещата в световен мащаб американска компания разработчик на здравни козметични продукти, базирани на кислород Nu science corp.

Пълната гама продукти за кислородно хранене и грижа за кожата е разработена за оптимизиране на физическото здраве, подобряване на физическата активност и подмладяване на дермалната жизненост. Продуктите, базирани на кислород и хранителна добавка, съдържаща следи от минерали, от ензими и аминокиселини, са силен антиоксидант, намаляват излишъка на свободни радикали с 27%, помагат за детоксикация на тялото и балансиране на pH. А свободните радикали са определяни от учените като първопричина за множество от най-тежките заболявания (включително и ракови).

В името на здравето

На изложението ще видим как работи първият български апарат за електротерапия с ниско и средночестотни токове, с възможност за добавяне на различни модули за комбинирана физиотерапия (ултразвук, магнит, вакуум, лазер). Мобилен ултразвук за физиотерапия на 1 и 3 МHz на немската фирма ZIMMER е с изключително качество, което го превръща в предпочитан продукт.

Разнообразие от витамини и хранителни добавки ще разшири възможностите за избор на пациентите. За първи път в България ще видим продукти с екстракт от коноп с висока концентрация на веществото канабидиол на фирмата производител Deep Nature Project GmbH. Специалистите го препоръчват и при епилепсия, за невропротекция, при невродегенеративни заболявания, церебрална и миокардна исхемия, за контрол на възпалението и болката; при псориазис, диабет и др.

Консултации за здраве

По време на Булмедика/Булдентал Националната пациентска организация ще проведе безплатни скринингови акции за превенция на диабет, хепатит C, заболявания на щитовидната жлеза. Българското общество на пациентите с пулмонална хипертония ще извършва прегледи, които ще измерват насищането на кислород в артериалната кръв с пулсоксиметър.

Всички нови продукти и технологии на Булмедика/Булдентал са за подобряване на медицинската практика и са в името на пациента.

Повече за новостите и програмата на Булмедика/Булдентал може да научите на bulmedica.bg.